bonte avond


bonte avond 1.0

avondevenement of avondvoorstelling met een afwisselend programma door gevarieerde optredens of opvoeringen van een groot aantal deelnemers

Algemene voorbeelden


Ik heb weleens een grijsaard aangehoord die mij vertelde over zekere bonte avonden die een jaar of vijf na de oorlog op de radio werden uitgezonden. Grote gezinnen verdrongen zich toen om het lampentoestel – in de achterkeuken kookte de melk over of kreeg een vrouwspersoon barensweeën – maar geen mens die daar erg in had, zo meegesleept was men door de afwisseling van meezinger, sketch en stroomonderbreking.

Dwarskijker, Rudy Vandendaele,

Vorige week heeft onze dorpsgemeenschap een bonte avond georganiseerd. Het was echt bont, een mengeling van sketches, zang, toneel en playback.

http://www.50plusplein.nl/forum_topic.asp?TOPIC_ID=5540&FORUM_ID=30&CAT_ID=18&Topic_Title=Bonte+avond.&Forum_Title=Leuk+om+te+weten,

Het cabaretgebeuren in Vlaanderen speelde zich lange tijd af op regionaal of zelfs lokaal niveau onder namen als 'cabaret-revue', 'café-chantant', 'bonte avond' of 'variété'. Op dergelijke volkse aangelegenheden werden dan in het dialect liedjes gezongen, sketches opgevoerd en grappen verteld.

http://home.planetinternet.be/~sintlod8/kleinkunst/kleinkunst_1.htm